Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Učenici SŠ Novska sudjeluju u obnovi kapele u Staroj Subockoj

14 Stu 2018
4136 puta

Kapela Pohođenja Blažene Djevice Marije u Staroj Subockoj, koja je sagrađena prije 128 godina, vrijedan je sakralni objekt koji se nalazi na popisu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Od 1890. godine do danas, kapela je podlegla vremenskim neprilikama, a borba s vlagom je postala najveći problem u nastojanju očuvanja ovog vrijednog kulturnog dobra.
Radovi na sanaciji vanjskih zidova kapele su dovršeni, a u tijeku su radovi na unutarnjem uređenju, koji su započeli krajem rujna. Radove je obišao zamjenik gradonačelnika Grada Novske Siniša Kesić. Naime, u obnovu se uključila i Srednja škola Novska, tako da učenici stolarskog usmjerenja zajedno s mentorom Vladom Egredžijom, otklanjaju uočene nedostatke kod postavljanja novih prozora na sjevernoj strani kapele.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right