Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Od 1. rujna Novljanski paket za klinca

04 Ruj 2018
6076 puta

Svaka novorođena beba u Gradu Novskoj dobiva bogati paket u okviru novog gradskog projekta demografske obnove. Riječ je o jednom od najboljih primjera svjetskih modela demografske obnove, finskom modelu, gdje se roditeljima dodjeljuje paket sa svim potrepštinama za prve dane života novorođenčadi. Tako će od 1. rujna ove godine svako novorođeno dijete u Gradu Novskoj dobiti paket pod nazivom Novljanski paket za klinca u vrijdnosti 1130 kuna. Ovu su demografsku akciju danas predstavili gradonačelnik Marin Piletić i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska Zoran Prpić.
"Od svibnja prošle godine povećali smo iznose jednokratnih naknada za novorođenu djecu s 1.000 kuna za sve na 2.500 kuna za prvo, 5.000 kuna za drugo i 10.000 kuna za svako treće i sljedeće dijete u obitelji. Demografska situacija u 2018. je nešto bolja nego li u 2017., no na konkretne rezultate treba još pričekati. Učenici osnovnih škola iz obitelji s troje ili više djece imaju i popust od 50% na školsku prehranu, a od 1. rujna će svaki novorođeni Novljanin dobiti i na poklon Novljanski paket za bebe s osnovnim potrepštinama za majku i dijete", izjavio je gradonačelnik Marin Piletić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right