Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Više prvašića nego prošle školske godine

04 Ruj 2018
6024 puta

Za 472 tisuće učenika osnovnih i srednjih škola 3. rujna počela je nova školska godina, u kojoj će više od osam tisuća učenika i dvije tisuće učitelja biti uključeno u eksperimentalni program Škole za život koji se počinje provoditi u 48 osnovnih i 26 srednjih škola.
Najraniji doček za prvašiće priređen je u Osnovnoj školi Rajić, a učenike, njihove roditelje i učiteljicu Suzanu Slabak pozdravila je zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš. U prvi razred upisano je 26 učenika, kojima su učenici 5 razreda pripremili kraći prigodni program, a zamjenica Kušmiš poželjela im je uspješno i sretno školovanje.
Svečano i veselo bilo je za prvašiće i njihove roditelje u OŠ Novska. Pozdravili su ih gradonačelnik Marin Piletić i ravnateljica Antonija Mirosavljević, koja im je i predstavila učiteljice. Učenici viših razreda u holu škole priredili su im program kao dobrodošlicu, a nakon toga učiteljice, 1a razred, Sanja Hrvojić i Marijana Carić, Emili Jurjević, 1b i Ljubica Puškaš, 1c, povele su prvašiće u njihove razrede.
Ove školske godine u Matičnoj školi ima tri razredna odjeljenja sa 68 učenika, u Područnoj školi Bročice je 8, a u Područnoj školi Brestača je 7 prvašića. Ukupno je više prvašića nego prošle školske godine.
Zbog vanjskih i unutarnjih radova na zgradi Osnovne škole i učionicama, za učenike 1. do 4. razreda nastava je u dvije smjene u novom dijelu škole, dok će učenici 5. do 8. razreda nastavu imati u poslijepodnevnoj smjeni u Srednjoj školi Novska.
Prvog dana nove školske godine učenike, roditelje i djelatnike Katoličke osnovne škole u Novskoj pozdravio je Antun Škvorčević, požeški biskup. Katolička osnovna škola u Novskoj otvorila je svoja vrata novoj generaciji učenika, kako je na početku kazao biskup, škola odgaja mlade "da promiču dobro zajednice povezano s evanđeoskim vrijednostima".
Katolička osnovna škola Novska s radom je započela prošle godine s 13 prvašića, a novu školsku godinu pohađati će isti broj učenika koji su upisani u prvi razred. Za njih su učenici drugog razreda izveli prigodan program.
Učiteljica prvašićima je Ivana Božić, dok će učiteljica Ivana Marušić učiti drugi razred. U vrijeme produženog boravka djece u školi s njima će biti Jelena Bandić, učiteljica.
Na dužnost ravnatelja od ove školske godine imenovan je Krunoslav Juraković, do nedavno kapelan u župi sv. Luke Evanđeliste.
Nastava je počela i za srednjoškolce. Kroz šest programa u prvim razredima je prodavača 15, ekonomista 20, gimnazijalaca 20, strojarskih tehničara 16 te 10 bravara i 5 stolara.
Upis u prve razrede je bolji nego prošlogodišnji i nadamo se da će se taj trend zadržati – kazala je Danijela Pauković, zamjenica ravnateljice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right