Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Besplatna edukacija u Poduzetničkom inkubatoru

04 Ruj 2018
5993 puta

Projekt razvoja Novske i Sisačko-moslavačke županije kao središta gaming industrije u Hrvatskoj već je zaživio. Početnom konferencijom poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska započela je realizacija 25 milijuna vrijednog EU projekta koji će Novsku pretvoriti u prvi centar gaming industrije u Hrvatskoj. Prve gamere inkubator bi trebao primiti za nešto manje od dvije godine, a trenutno je u tijeku izvođenje radova na obnovi dvije sada napuštene zgrade u centru Novske (stara zgrada pokraj pošte i nekadašnji pogoni pokraj nove Gradske tržnice), u kojima će on biti smješten.
Programi edukacije vrše se već u osnovnim i srednjim školama, započela je obnova dviju zgrada u kojima će biti smješten gaming inkubator, audio studio, motion capture studio, multifunkcionalna dvorana, brojne radionice i do veljače ti objekti trebali bi prihvatiti prve stanare. Grad ujedno nudi i mogućnost korištenja poticaja u samozapošljavanju gdje se uz mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje može ostvariti 100.000 kuna bespovratnih sredstava za pokretanje vlastitog posla.
Osim ureda, studija i sve potrebne opreme za gaming industriju, u inkubatoru će biti organizirane i edukacije za 100 polaznika prekvalifikacije za gaming industriju kojima će troškove pokriti Grad Novska. Poduzetički inkubator za gaming industriju u Novskoj znači početak jedne nove industrijske grane u našem gradu i županiji, te prilika da mladi ljudi s digitalnim kompetencijama mogu pronaći i zaposlenje u svome gradu ili okruženju
U ponedjeljak, 3. rujna započeo je šestomjesečni obrazovni program prekvalifikacije za game developere koji će onda nakon edukacije moći i pokrenuti svoj posao stvaranja video igara u poduzetničkom inkubatoru i još ostvariti do 175.000 kuna bespovratnih poticaja za početak svoje djelatnosti. Radi se o 80 nezaposlenih osoba s područja Republika Hrvatske.
'Mlada osoba koja završi besplatnu edukaciju u Poduzetničkom inkubatoru moći će pokrenuti svoju tvrtku, dobiti prostor, opremu, računalo, sve ono što je potrebno kako bi u narednom razdoblju postala milijunaš', istaknuo je Mario Čelan, direktor SiMoRe.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right