Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Vijećnička pitanja - u Novskoj se cijelo ljeto intenzivno radilo

22 Kol 2018
2826 puta

Gradsko vijeće Grada Novske održalo je prvu sjednicu nakon kraće ljetne stanke, na čijem se Dnevnom redu našlo 13 točaka. Iako je još uvijek nekako vrijeme godišnjih odmora sjednici je nazočilo čak 15 od 17 vijećnika. Jedna od Odluka odnosila se na osnivanje Javne vatrogasne postrojbe u Novskoj.
Iako je još uvijek vrijeme godišnjih odmora, u Novskoj se cijelo ljeto intenzivno radilo. Rezultat je to brojnih projekata za koje je Grad dobio financijsku potporu iz drugih izvora financiranja. Ne čudi stoga što je veliki dio aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća bio posvećen pitanjima o tijeku pojedinih radova na području Grada.
Jedno od pitanja odnosilo se na izgradnju kanalizacije u Bročicama, gdje je u tijeku rekonstrukcija županijske ceste, a očekuje se i uređenje nogostupa. Vijećnicu Sanju Leški zanimao je projekt kanalizaciju u Bročicama, tj. kada se on može očekivati. Gradonačelnik Novske Marin Piletić podsjetio je kako je 19.7. potpisan ugovor o sufinanciranju za projekt Aglomeracija Novska, koji obuhvaća i izgradnju kanalizacije kroz Bročice. Piletić je dodao da se početak radova očekuje u idućoj godini, te da taj projekt ne uključuje samo izgradnju kanalizacije kroz Bročice, nego i izgradnju kanalizacije od Novske do početka Rajića, ali i izgradnju kanalizacije u ulicama u Novskoj koje još nemaju kanalizaciju, te obnovu vodovodne infrastrukture u naselju Novska.
I dok će se najveći dio potrebne kanalizacije izgraditi preko projekta Aglomeracije Novska, vijećnika Josipa Kovačevića zanimalo je što će biti s izgradnjom kanalizacijske mreže u preostalim naseljima koja nisu obuhvaćena Aglomeracijom Novska, točnije s naseljima od Rajića do Borovca. Direktor Vodovoda Novska Mario Filipović istaknuo je da je taj projekt u fazi projektiranja, te je on predviđen za kandidiranje na mjeru 7.2.1. Filipović je dodao da je za taj projekt prije mjesec dana ishođena procjena ocjene utjecaja zahvata na okoliš, te da bi se sljedeći mjesec mogla za njega dobiti lokacijska dozvola, pa će se do kraja godine ići prema građevinskim dozvolama, a nakon  toga i prema kandidaturi projekta.
U Novskoj se preko ljeta radilo i na energetskoj obnovi postojećeg vrtića „Radost“. Vijećnica Snježana Hajdinović podsjetila je da će vrtić između ostalog dobiti novu fasadu i stolariju, te na taj način osigurati energetsku uštedu veću od 70%. Ukupna vrijednost tog projekta je nešto veća od 2,7 milijuna kuna, radovi su počeli krajem pedagoške godine, pa je zanima kada se radovi planiraju završiti jer nova pedagoška godina počinje za 2 tjedna. Gradonačelnik Piletić odgvorio je kako vjeruje da će listopad biti okvir za dovršetak radova, no da bi se do početka pedagoške godine trebala izmjeniti stolarija kako bi rad u vrtiću mogao biti nesmetan za grupe, dok bi se vanjski radovi mogli nesmetano odvijati. Vijećnicu Hajdinović zanimalo je i kako napreduju pripreme za izgradnju novog vrtića „Stribor“ na Ukladama. Gradonačelnik je podjetio da se morao ponavljati natječaj za izbor izvođača radova, te da je on izabran.
Rok za izvođenje radova je 4 mjeseca, no izvođač prije mora napraviti i izvedbeni projekt dječjeg vrtića, te nakon što njega napravi nakon nekoliko tjedana moći će početi i sami radovi na izgradnji vrtića. Riječ je o građevini koja se slaže od gotovih elemenata te se vrlo brzo očekuje postavljanje cijele konstrukcije nakon čega slijede unutarnji obrtnički radovi. Vrtić bi trebao biti gotov do sredine prve polovine sljedeće godine, istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right