Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Svjetski dan svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osobama

13 Lip 2018
2291 puta

Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ povodom Svjetskog dana svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osobama koje provodimo u okviru aktivnosti projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ koji je financiran sredstvima MDOMSP, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik i Općina Hrvatska Dubica. Projekt vodi dr. sc. Daša Poredoš Lavor, te se isti provodi tijekom cijele 2018. godine na području Sisačko-moslavačke županije.
Slijed aktivnosti:
Četvrtak 14. 6. 2018. u 15.05 h pri Radio postaji Novska emisija „Bogatstvo različitosti“ tematska emisija posvećena obilježavanju ovog značajnog datuma i prevenciji nasilja na starijim osobama.

Petak 15. 6. 2018.
8.30 – 9.30 h – u suorganizaciji s Općom bolnicom Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom – info pult kod središnjeg ulaza u bolnicu - susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info- letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.

10.00 – 11.30 h – u suorganizaciji s Projektom građanskih prava (PGP) Sisak i Gradskom tržnicom Kontroba Sisak – info pult kod središnjeg ulaza na tržnicu - susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info-letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.
13 h – u suorganizaciji s Općinom Lekenik (partner na projektu), Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lekenik, Policijskom upravom sisačko-moslavačkom – edukativno-informativni susret „Zaštita osoba treće životne dobi“ i predstavljanje kratkog audio-vido uratka koji je sastavnica ovog projekta (sudjeluju umirovljenici i predstavnici lokalne vlasti)

Druga polovica lipnja 2018. – definiranje datuma je u tijeku – susret u Hrvatskoj Dubici (Općina Hrvatska Dubica je partner na projektu) s međunarodnim sudjelovanjem „Doprinos lokalne zajednice i važnost umrežavanja u pružanju socijalnih usluga značajnih za kvalitetniji i sigurniji život starijih osoba“. O navedenom ćemo vas naknadno obavijestiti.
Svi ste pozvani i dobro došli. Radujemo se susretu sa svima vama. Poštovani mediji, molimo vas najavu događanja otvorenog tipa (ono što je 15. lipnja) u skladu s vašim mogućnostima u vašem medijskom prostoru. U navedene aktivnosti uloženo je puno volonterskog rada.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right