Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Dani EU u Novskoj - Početne konferencije projekata Novskoj donose nova radna mjesta

14 Lip 2018
2094 puta

Manifestacija "Dani EU u Novskoj" započela je u utorak 12. lipnja u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta, a nastavila se dan kasnije predstavljanjem knjige "Hrvatska prirodna bogatstva zaštita i odgovorni razvoj" u prostorima Galerije Pučkog otvorenog učilišta Novska, o kojjoj je govorio autor, akademik Mirko Zelić.
Pozdravnim govorom manifestaciju je otvorio gradonačelnik Marin Piletić, naglasivši da je prvi dan namjenjen mladima i njihovom mogućnosti zapošljavanja..
Prisutnima se obratila ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Sonja Repić, v.d. predstojnica Područnog ureda Kutina, te Zrinka Malešević, načelnica Sektora za upravljanje pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava o projektu “Zaposli se u Hrvatskoj“ Slijedila je potom prezentacija Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva kojeg je predstavila Boženka Spahić, te predstavljanje projekta „Centar za mlade Novska“ Atletskog kluba NOGA, a kojeg je prezentirao predsjednik kluba Filip Mičević, a za koji je Atletski kluba “NoGa” putem natječaja Ministarstva demografije dobio 1,2 milijuna kuna za “Centar za mlade Novska”.
Inače u programu osim predavanja, tijekom Dana Europske unije održati će se i početne konferencije dva projekta koja u Novsku donose nova radna mjesta, projekt Zaželi koji će zaposliti 40 žena te projekt Centar za mlade Novska koji će zaposliti 3 mlade osobe s područja Novske.
Kroz projekt Centra za mlade Novske i pomoć koju Grad pruža, nadamo se biti nosivi stup ove zajednice, istaknuo je Filip Mičević, prvog Dana Europske unije u Novskoj, predstavljajući projekt za koji je Atletski kluba “NoGa” putem natječaja Ministarstva demografije dobio 1,2 milijuna kuna za “Centar za mlade Novska”, projekt kojim je predviđeno uređenje prostorija u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska. Centar za mlade Novska provodit će razne edukativne radionice, organizirana predavanja, a tijekom provođenja projekta, posao bi dobile tri mlade osobe – voditelj, administrator i pedagog.
Gradonačelnik Marin Piletić govorio je o važnosti povlačenja sredstava iz fondova Europske unije. Predstavio je i projekt “Zaželi” i zapošljavanje 40 do sada nezaposlenih žena koje će brinuti o četiristotinjak starijih na području Grada Novske, te Mjere HZZ-a Kutina i Grada Novske o zapošljavanju i samozapošljavanju, uz poticanje poduzetnika početnika u njihovim poduzetničkim inicijativama. Dani Europske unije u Novskoj uz predstavljanje knjige i više predavanja potrajati će do petka, 15. lipnja, kada će se održati početna konferencija projekta “Želim raditi, želim pomoći”.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ads1 top right