Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije u Novskoj je održala 25. izvještajnu Skupštinu

30 Svi 2018
1768 puta

Redovna 25. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije održana je u utorak 29. svibnja u Gradskoj vijećnici grada Novske. Sjednica je, iako redovna, imala svečan ton zbog činjenice da je prošlo 25 godina od osnutka Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, a obilježili su je nastupni govori predsjednika VZ SMŽ Mije Brlečića i predsjednika VZH Ante Sanadera. Sjednici su prisustvovali počasni predsjednici VZH Franjo Gregurić i Teodor Fricki, župan Ivo Žinić i zamjenik Roman Rosavec te gradonačelnik Novske Marin Piletić.
Izvješće o radu podnio je Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ,  u njemu je rečeno kako VZ SMŽ ima 136 dobrovoljna vatrogasna društva, odnosno 142 članice s javnim i profesionalnim vatrogasnim postrojbama s ukupno više od 12 tisuća vatrogasaca.
Na području Sisačko-moslavačke županije u 2017. godini bilo je 1329 intervencija vatrogasaca. Od toga 634 požara, požara građevina 239, požara na prometnim sredstvima 57 i požara otvorenog prostora 338. Bile su i 382 tehničke intervencije, kao i 313 raznih ostalih intervencija. U intervencijama je sudjelovalo 2447 profesionalnih i 1388 dobrovoljnih vatrogasaca, stoji u Izvješću predsjednika.
Povelje počasnog člana dodijeljene su Nenadu Radojčiću, direktoru Vatroprometa, te dr.  Franji Greguriću i Teodoru Frickom za poseban doprinos u razvoju unapređenja vatrogastva i zaštite od požara na području Sisačko-moslavačke županije.
Pored članova Predsjedništva, predsjednika VZ SMŽ Mije Brlečića, uz zamjenike Davora Štimca i Maria Paluha, predstavnika vatrogasnih zajednica općina i gradova, skupštini su nazočili i brojni gosti, izaslanstva više županijskih Vatrogasnih zajednica.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right