Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Godinu dana mandata

28 Svi 2018
1431 puta

Što je u Novskoj sve postignuto u proteklih 365 dana otkada je kormilo grada od bivšeg gradonačelnika preuzeo novo izabrani gradonačelnik Marin Piletić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice  zajedno s koalicijskim partnerom HSS-om, izvijestio je prvi čovjek Novske, gradonačelnik Marin Piletić na konferenciji za tisak u petak, 25. svibnja.
Kako je istaknuo gradonačelnik Novske, u posljednjih godinu dana, na čelu s novom gradskom vlašću, Grad je puno napredovao, te puno toga postigao. Piletić je tako rekao kako je Novska u proteklih godinu dana dobila nekoliko novih ustanova, sačuvala je neke koje su skoro prestale s radom u Gradu, ozbiljno se prionulo poslu, te je u funkciju stavljena brojna gradska imovina: od objekata, poslovnih prostora, do desetke hektara poljoprivrednog zemljišta.
Gradonačelnik Piletić posebno je ponosan na početak realizacije ključnih projekata u Gradu. Tu je riječ o desecima milijuna kuna investicija koje su u Gradu započele od lipnja prošle godine. Među njima svakako je vrlo značajan projekt  Poduzetničkog inkubatora Sisačko-moslavačke županije, koji će Novsku učiniti središtem Gaming industrije, ne smo za Hrvatsku već i za regiju.
Piletić se pohvalio da je Novskoj odobren i projekt Centra za mlade, te je zaključio da Novska definitivno ovih dana postaje najveće gradilište Sisačko-moslavačke županije, dodajući da su građani Novske to i očekivali od nove vlasti. 
Podsjetio je i na Poduzetničku zonu “Novska”, gdje je komunalna infrastruktura završena 2013. godine. Rekavši da bivša gradske uprava nije uspjela pronaći investitora koji bi izgradio pogone u zoni, najavljuje početak radova na pogonima u zoni.
Stanje u zoni će se promijeniti, gradska tvrtka “Vodovod” ulaže 2,5 milijuna kuna u poslovne objekte u Poduzetničkoj zoni “Novska”, nova zapošljavanja, a očekujemo i ulagača koji bi u zoni pokrenuo pogone za obradu metala. To donosi desetak novozaposlenih u proizvodnji, izjavio je gradonačelnik.
Za drugu godinu mandata najavljuje veliki projekt Hrvatskih voda, Aglomeraciju vrijednu 98 milijuna kuna, izvedbi 42 kilometra kanalizacijske mreže od Novske do Rajića, kroz naselje Bročice, rekonstrukciju kanalizacijske mreže unutar Novske, kao i izgradnja pročistača otpadnih voda.
Program Novska na 1.mjestu, s kojim su dobili poverenje građana  ozbiljno su shvatili, i njega će, u svim njeogovim točkama, a ima ih 68, realizirati do kraja mandata zaključio je gradonačelnik Marin Piletić. Ujedno je dodao kako je u prvoj godini mandata realizirano preko 35%  Programa, te da je to bio samo uvod. Najavio je kako dolazi još žešći tempo u realizaciji zacrtanih projekata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right