Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Energetska obnova Dječjeg vrtića “Radost”

28 Svi 2018
1364 puta

Početak energetske obnove Dječjeg vrtića “Radost” označava početak investicijskog razdoblja u Gradu Novska. Tako će u sklopu toga energetskim uređenjem biti obuhvaćena zgrada Gradske vijećnice, Osnovna škola Novska, Hrvatski dom u Novoj Subockoj, kao i Područna škola u Brestači.
Kako je naglasio gradonačelnik Marin Piletić, kreće se i s poticajima za stambeno-poslovne zgrade i energetsku obnovu javnih zgrada, čime Novska, pored već započetih i projekata čija je realizacija u tijeku, postaje jedno od najvećih gradilišta u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Energetskom obnovom zgrade Dječjeg vrtića “Radost” Novska ona dobiva novu fasadu, stolariju i energetsku uštedu te više od 70 posto potrošnje energenata, istaknuto je na potpisivanju ugovora o izvođenju projekta. Ugovore su potpisali Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost” i predstavnik izvođača radova Mario Kozić, vlasnik tvrtke “Big boys gradnja” iz Brestače.
Zahvalivši se svima koji su potpomogli obnovu zgrade vrtića, ravnateljica Vidaković rekla je kako energetska obnova zgrade ide na korist i kvalitetu života djece u vrtiću.
Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 2,7 milijuna kuna, od čega je iznos od 1,2 milijun kuna osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti 780 tisuća kuna sufinancirano iz sredstava EU projekata, a Grad Novska 462 tisuće kuna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right