Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Uređenje prostora za budući najsuvremeniji video i glazbeni studio u Hrvatskoj

28 Svi 2018
1371 puta

Iz ogoljelih površina prostora nekadašnjih pogona tvrtke za metalne proizvode, u Novskoj na novoj Gradskoj tržnici u ovom trenutku ne može se naslutiti kako će nakon uređenja u njima biti najsuvremeniji glazbeni i filmski studio za potrebe izrade video igrica. Ovo je jedan od prostora koji se uređuje za potrebe Poduzetničkog inkubatora “PISMO” Novska.
Nakon potpisivanja ugovora sa Zajednicom ponuditelja PE-GRA građevinsko – uslužni obrti S.V.E. Instalaterski obrt i Građevinskim obrtom Big Boys gradnja, izvođači poslova urediti će nešto više od tisuću dvjesto metara prostornih površine zgrade na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 8 i na Gradskoj tržnici s 26 funkcionalnih jedinica.
U uređene zgrade smjestiti će se uredi, video i glazbeni studio, motion capture studio gdje će se snimati pokreti i animacije koji se apliciraju video igrice, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printer, konferencijska dvorana i sve ostalo potrebno za gaming industriju.
– Poduzetnički inkubator pružati će usluge koje trenutno u Hrvatskoj nema – rekao je Mario Čelan, direktor SIMOR-e, županijske Razvojne agencije, koja uz Sisačko-moslavačku županiju stoje iz projekta za koji su sredstva dobivena iz EU potpora.
Razvoj industrijske grane izrade video igrica posljednjih godina bilježi veliki rast u svjetskim okvirima u koji se ubacuje i Novska, čineći veliki korak u smjeru razvoja gaming industrije u Hrvatskoj.
Usporedno s građevinskim radovima, u prostorijama Ispostave SiMoRe u Novskoj, kroz lokalno partnerstvo za zapošljavanje koji su osigurali sredstva, provodi se edukacija zainteresiranih za računalne igre i njihovi izradu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right