Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Zaštita osoba treće životne dobi – susret u Novskoj

11 Svi 2018
810 puta

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, Policijska uprava sisačko-moslavačka i Udruga umirovljenika Novska organiziraju preventivni edukativni susret pod nazivom „Zaštita osoba treće životne dobi“ koju će voditi vanjska stručna suradnica PU sisačko-moslavačke dr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je i predstavnica Građanske inicijative „Moj grad Sisak, te policijski službenici za prevenciju Slavko Jerković i Srećko Pejnović. Na susretu bit će riječi o osobitostima života osoba starije životne dobi, životnim gubicima i rizicima koji posredno ili neposredno mogu ugroziti dostojanstvo i kvalitetnu života starijih osoba, zaštiti od prijevara, štetnih imovinskih ugovora, te dostupnim izvorima podrške u zajednici.

Susret će se održati u utorak 15. svibnja 2018. godine u Udruzi umirovljenika Novska (Kralja Tomislava 2) s početkom u 11.30 h. Umirovljenici i svi zainteresirani za ovu temu dobro su došli. Susret će se održati i u Lipovljanima u utorak u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani (Trg hrvatskih branitelja 14) s početkom u 9.30 sati.

Navedena aktivnosti dio je projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika u zajednice tijekom cijele 2018. godine.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ads1 top right