Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Usvojena izvješća o šestomjesečnom radu Gradskog vijeća i gradonačelnika

27 Ožu 2018
1061 puta

Pod predsjedanjem Ivice Vulića u velikoj Gradskoj vijećnici održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske. Sjednica je započela vijećničkim pitanjima, a ovog puta postavili su ih, ispred HDZ-a Ivana Kuzlić, Ronald Bilogrević, Sanja Leški Marijana Mitrović, Josip Kovačević i Snježana Hajdinović, ispred HSP-a Željko Soldo, ispred SDP-a Antun Maruski, ispred HSS-a Branka Marton, te ispred DLS-a Dragana Domitrović. Na pitanja su odgovarali gradonačelnik Marin Piletić, dogradonačelnica Marija Kušmiš i pročelnik Mišo Tušek.
Uslijedila su potom dva izvješća o šestomjesečnom radu gradonačelnika Marina Piletića, i o radu Gradskog vijeća, kojeg je podnio Ivica Vulić. Oba izvjeća prije glasovanja svojim raspravama ocijenili su klubovi vjećnika, kako vladajućih tako i oporbe, a na kraju su usvojena s 12 glasova za, 3 protiv i 2 suzdržana.
Uslijedile su točke dnevnog reda koje su se odnosile na izvršenje programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za prošlu 2017. godinu, a koja je obrazložio pročelnik Mišo Tušek.
U drugom dijelu sjednice usvojene su dvije odluke i to Strategije turizma i kulturnog turizma Grada Novske za period 2017.-2020.godine, koju je gradskim vijećnicima prezentirala djelatnica Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske Vida Iličić, te Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Centra za razvoj poduzetništva Grada Novske, kojom je Centar dobio novi naziv – Razvojna agencija Grada Novske, ili skraćeno NORA. Uslijedile su potom informacije o kojima gradski vijećnici ne glasuju, već primaju na znanje, a radilo se o informacijama o stanju i provođenju socijalne skrbi na području Grada Novske za 2017.godinu kojeg je podnijela ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ljiljanka Žunić, informaciji o nezaposlenosti na području Grada Novske za 2017. godinu, a kojeg je gradskim vijećnicima prezentirala Sonja Repić, v.d. predstojnica HZZO-a Područnog ureda Kutina , te informaciji o stanju kriminaliteta i stanju prometa na području Grada Novske za 2017. godinu, a kojeg je predstavio Predrag Klarić, zamjenik zapovjednika PP Novska.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right