Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Sava kod Jasenovca srušila rekord i raste iz sata u sat! (FOTO)

19 Ožu 2018
1370 puta

Rijeka Sava kod Jasenovca nastavlja rasti, a na snazi je izvanredno stanje. Vodostaj u 7 sati iznosio je 915 centimetara i raste iz sata u sat. Vodostaj je viši za  osam centimetara od rekorda iz 1970. godine. 

Sve su službe spremne da u slučaju potrebe evakuiraju stanovnike poplavljenih kuća. Pripadnici HGSS-a i Crvenog križa stanovnicima hranu i druge potrepštine dovoze čamcima. uU pomoć poplavljenim područjima pomažu i pripadnici HGSS stanica Novska koji su u 7 sati krenuli za Mlaku.
U obrani od poplava u Jasenovcu, Trebežu i Letovaniću u nedjelju je sudjelovalo 180 vojnika, 20 motornih vozila, pet čamaca, tri pumpe i jedna amfibija, priopćeno je iz MORH-a.
Načelnica Općine Jasenovac, Marija Mačković, rekla je kako su morali nadograđivati neke zečje nasipe.

''Još uvijek se podiže razina obrane od poplave. Sustav obrane se još nadograđuje u naselju Uštica. Dio sumnjivih područja u Košutarici je saniran. Nadograđuju se nasipi i u mjestu Mlaka, a Trebež je završen. Dežura se. Na terenu su djelatnici Hrvatskih voda, Državni ured za zaštitu i spašavanje, vojska, vatrogasci, policija, mještani. Svi rade maksimalno da se obranimo od poplava, ''rekla je Marija Mačković.
''Spominje se da će maksimalna razina vodostaja biti oko 930 centimetar'', rekla je Mačković.

Danas u 12 sati održat će se sastanak Stožera za obranu od poplava.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right