Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

HV pomaže pri obrani od poplava u SMŽ

13 Ožu 2018
717 puta

Iako su vodostaji rijeka na području Sisačko-moslavačke županije u porastu te su izvanredne mjere obrane od poplave proglašene za Unu u Hrvatskoj Kostajnici, rijeku Sunju te Savu kod Jasenovca, stanje na terenu je pod kontrolom.
Pod vodom su, što je uobičajeno za vrlo visokih vodostaja, nebranjena područja uz Kupu kod Starog Broda dok je Una poplavila državnu cestu na dionici Dvor-Kuljani. I na Kupi u Farkašiću na snazi su redovne mjere obrane od poplava. U Letovaniću, iako je Kupa u porastu, situacija je stabilna, u očekivanju vodnog vala.
Vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici u podne je dosegao 422 centimetra a poplavljena je i državna cesta od Kostajnice prema Dvoru. Situacija je pod kontrolom i u Sunji, gdje je rijeka Sunja dosegla 241 centimetar te su i ondje proglašene izvanredne mjere obrane od poplava.
Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević donio je u utorak, 13. ožujka 2018. godine Odluku o upućivanju do 100 pripadnika Oružanih snaga RH za pomoć na području ugroženom poplavama na području Sisačko-moslavačke županije.
Tako je na područje Letovanića upućeno 50 pripadnika OS RH, Petrinje 30, a u Hrvatsku Kostajnicu 20 pripadnika OS RH, gdje će biti angažirani na obrani od poplave.
Podsjetimo, ministar Krstičević je u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine donio Odluku o upućivanju do 100 vojnika za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right