Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Grad Novske za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu donira 200.000 kuna

05 Ožu 2018
295 puta

Uređaj za magnetnu rezonancu je dijagnostička tehnika koja se koristi za stvaranje vrlo detaljnih slika unutrašnjosti ljudskog tijela, u svrhu otkrivanja bolesti ili medicinskih istraživanja. Danas se koristi za dijagnozu tumora, abnormalnosti mozga, ozljeda leđne moždine, bolesti srca, jetre i drugih unutarnjih organa. Kao neinvazivna i bezbolna tehnika, ona je ogroman korak naprijed u medicini.
Sisačka je bolnica dr. Ivo Pedišić jedna od rijetkih županijskih bolnica koja ovaj uređaj nema, prijeko potreban za dijagnostiku, kao i praćenje bolesnika kod mnogih oboljenja. Bolnica ta sredstva nema, nema ih ni Županija, a u razgovorima nije pronađeno razumijevanje zadnje dvojice ministara zdravstva.
Bolnica u Sisku pokrenula je u suradnji sa Sisačko – moslavačkom županijom akciju za prikupljanje sredstva za njegovu nabavku. Cijena uređaja je šest milijuna kuna s tim da je do sada taj iznos dosegao do milijun i šesto tisuća kroz održane akcije, poput prodajnih izložbi slika suvremenih hrvatskih umjetnika
Najveći donator ove humanitarne akcije, s milijun kuna, je Hrvatska elektroprivreda, a gotovo svi gradovi i općine SMŽ uključili su se u ovu akciju, a od danas i Grad Novska. Naime u Gradskoj vijećnici je gradonačelnik Novske Marin Piletić, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ivicom Vulićem, zamjenikom gradonačelnika Sinišom Kesićem i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Sonjom Marohnić Horvat potpisao ugovor s ravnateljom Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak dr. Tomislavom Dujmenovićem i suradnicima Ugovor o donaciji sredstava  iz proračuna Grada Novske za kupnju uređaja za magnetsku rezonancu u iznosu od 200.000 kuna.
- Kad budu uplaćena obećana sredstva gradova i općina, bit će prikupljeno oko 2,5 milijuna kuna, a uz pomoć SMŽ bit će prikupljeno 3 milijuna kuna, polovica od potrebne svote. Ministar zdravstva Milan Kujundžić je obećao pomoć ministarstva i zaokruživanju svote na 6 milijuna kuna, pa se nadamo da će naša bolnica vrlo brzo imati uređaj za magnetnu rezonancu, rekao je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right