Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

'Novska bogatija za 5,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava'

09 Velj 2018
174 puta

U četvrtak su načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije. Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.  Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Ugovore je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić. 

Ministar Tomislav Tolušić prisustvovao je  potpisivanju ugovora te tom prigodom izjavio: „Sredstva iz Programa ruralnog razvoja nisu namijenjena samo za farme, pogone ili poljoprivrednu opremu već i za poboljšanje uvjeta života na ruralnim prostorima. Unapređenje infrastrukture znači unapređenje života stanovnika na selu, bolju međusobnu povezanost i siguran put do njihovog poljoprivrednog zemljišta Čestitam jedinicama lokalne samouprave na dobro pripremljenim projektima te im želim brzu i učinkovitu provedbu.“

''Danas je Novska bogatija za 5,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Dobivenim sredstvima obnoviti će se nerazvrstana cesta u Staroj Subockoj, čime će se pored obnove Mjesnog doma i sufinanciranja uređenja kapele, podići kvaliteta života mještanima koji vole živjeti u svom selu '', naglasio je gradonačelnik Marin Piletić, zahvalivši se u ime svih nazočnih načelnika i gradonačelnika, Ministarstvu i Agenciji na dobivenim bespovratnim sredstvima, kojima se poboljšava infrastruktura, a što je važno za razvoj manjih naselja i gradova.

S područja Sisačko-moslavačke županije, osim Grada Novske, sredstva su dobile općine Jasenovac, Lipovljani, Velika Ludina, Sunja, Dvor te gradovi Glina i Popovača.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right