Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

OVO JE PRIČA O POBJEDI: Predstavljena knjiga 'Šest milimetara'

09 Velj 2018
195 puta

Knjiga "Šest milimetara" autorice Josipe Pavičić Bernardini, predstavljena je u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska u četvrtak.
Darija Jež, ravnateljica knižnice i čitaonice "Ante Jagar" pozdravila je nazočne goste i predstavila je autoricu knjige.

Na jedan topao, iskren način sićušna ali hrabra Josipa Pavičić Bernardini govorila je o svom iskustvu i prihvaćanju dijagnoze karcinom dojke.
''Više nije vrijednost u novim cipelama, haljini, diplomi, novcima, prava vrijednost u životu je ljubav. Ljubav prema sebi i drugim, naglasila je Josipa.

Autorica je tijekom predstavljanja knjige i pričajući o svojoj intimnosti, o životu Josipe prije karcinoma i Josipe poslije karcinoma, pročitale i kratke isječke iz knjige. Ogoljena intimnost nikoga od nazočnih nije ostavila ravnodušnim.

Nakon što je predstavila knjigu, upoznala je nozačne da prodajom knjige jedan dio sredstava donira za kupnju jednog aparata za interoperativno zračenje, te da je i Ambasadorice Udruge Europa Donna Hrvatska koja prikuplja sredstva od mnogih humanitaraca za kupnju aparata, te moli sve žene da obavezno jednom godišnje naprave kontrolu svoga zdravlja, jer rak ne znači smrt ako se na vrijeme otkrije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right