Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Uspješna priča za OPG Bosanac iz Roždanika

07 Velj 2018
555 puta

Mladi poljoprivrednik Antun Bosanac iz Roždanika kod Novske javio se na natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ i dobio bespovratna sredstva u iznosu od 376.840,00 kuna. Na svom gospodarstvu bavi se stočarstvom, a dobivena sredstva uložiti će u kupnju potrebne poljoprivredne mehanizacije, opreme i životinja te tako modernizirati poslovanje, ali i povećati proizvodni kapacitet.
Nositelj OPG-a, Antun Bosanac rođen je 1984.godine u Pakracu. Cijeli život radio je i pomagao roditeljima na njihovom gospodarstvu, a 2016.godine odlučio se osamostaliti te pokrenuti vlastito poslovanje. Početkom 2017.godine otvara vlastito poljoprivredno gospodarstvo, a ovim projektom ga želi modernizirati i unaprijediti, kao i povećati proizvodni kapacitet. Kako je poljoprivreda oduvijek bila njegov izbor, završio je tečaj za voditelja poljoprivrednog gospodarstva, te tečaj za održivu uporabu pesticida, kako bi osim praktičnog znanja, stekao i ona teorijska.
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nalazi se u Roždaniku, selu u sastavu grada Novske, na istočnom rubnom dijelu Sisačko-moslavačke županije.
OPG Bosanac uspješan je primjer povlačenja sredstava kroz mjere Programa ruralnog razvoja. Za uspješnu prijavu pobrinula se Razvojna agencija SI-MO-RA, a Sisačko-moslavačka županija je osigurala prijavu bez početne naknade.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right