Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

PRIOPĆENJE ODBORA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA GRADSKOG VIJEĆA GRADA NOVSKE

04 Pro 2017
253 puta

U petak, 1. prosinca Odbor hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske održao je pod predsjedanjem Ivice Vulića prvu sjednicu. Svi predstavnici Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iskazali su i nezadovoljstvo, nepravednoj i neutemeljenoj presudi izrečenoj hrvatskim generalima u Haagu.
U ime svih braniteljskih Udruga Grada Novske priopćenje je pročitao Ivica Vulić, u kojem je, među ostalim istaknuo da svjedočimo i na koji način minoran dio hrvatske javnosti s prijezirom ponovno baca negativno svjetlo na Domovinski rat, tadašnjeg vrhovnog zapovjednika, a samim time i na sve nas hrvatske branitelje i obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Također izrazio je najdublju sućut i suosjećanje obitelji generala Praljka.
Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik Marin Piletić, poručivši članovima Odbora da se odaje počast i svim poginulim hrvatskim braniteljima te jda istina o Domovinskom ratu može biti samo jedna i nju možete svjedočiti samo vi, hrvatski branitelji. Paljenjem svijeća i molitvom, predstavnici svih braniteljskih i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske i građani, odali su počast preminulom generalu Slobodanu Praljku.

PRIOPĆENJE
ODBORA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA
GRADSKOG VIJEĆA GRADA NOVSKE
povodom presude haškog suda šestorici Hrvata optuženih za udruženi zločinački poduhvat.

Odbor hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske osnovan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća danas je pod tužnim okolnostima konstituiran.
Nakon pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom obrambenom ratu, hrvatski branitelji konstantno se nalaze pod udarom različitih hrvatskih i međunarodnih optužbi dovodeći u pitanje temelje hrvatske samostalnosti, tj. samu opravdanost Domovinskog rata.
Sve te nedaće i optužbe dostojanstveno smo godinama otrpjeli te čuvali uspomenu na Domovinski rat i oslobađanje okupiranih dijelova Republike Hrvatske.
Posebno smo bili ponosni na naše počasne sugrađane generale Mladena Markača i Antu Gotovinu koji su 16. studenog 2012. godine dobili još jednu ključnu pobjedu nad lažnim optužbama o udruženom zločinačkom poduhvatu tijekom Domovinskog rata na čijem je čelu navodno bio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.
Ovih dana svjedočimo na koji sraman način završava svoj rad Međunarodni kazneni sud u Haagu. No, svjedočimo i na koji način minoran dio hrvatske javnosti s prijezirom ponovno baca negativno svjetlo na Domovinski rat, tadašnjeg vrhovnog zapovjednika, a samim time i na sve nas hrvatske branitelje i obitelji poginulih hrvatskih branitelja.
Dvije parlamentarne stranke odbijaju odati počast minutom šutnje hrvatskom branitelju i generalu Slobodanu Praljku u Hrvatskom saboru kao i svim poginulim hrvatskim braniteljima. Pojedini novinari napadaju imenovanje Međunarodne zračne luke imenom prvog hrvatskog predsjednika pritom ga nazivajući ratnim zločincem.
Ovaj odbor ima za potrebu na samom početku svoga rada naglasiti da je Domovinski rat bio obrambeni, da su se Hrvatska i Hrvati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bili prisiljeni braniti i da nikada ni jedan dio Hrvatske vojske i HVO-a nije udružio kako bi činio zločine ili etnička čišćenja nego branio i obranio od nasrtaja srpske vojske i tzv. JNA. I mi, hrvatski branitelji, to odgovorno tvrdimo.
Ovom prilikom želimo u ime svih udruga iz Domovinskog rata Grada Novske, kao i u ime Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća grada Novske izraziti najdublju sućut i suosjećanje obitelji generala Praljka.
I njegova tužna smrt još nam više daje za pravo naglasiti kako je pobjednička povijest hrvatske samostalnosti ispisana u Domovinskom ratu pod zapovijedanjem Franje Tuđmana i odgovornošću hrvatske vojske i policije te nikakva daljnja naknadna tumačenje sudova ili marginalnih pojedinaca takvu hrvatsku povijest neće uspjeti promijeniti.
U ime Odbora hrvatskih branitelja Gradskog vijeća Grada Novske,

Ivica Vulić
U Novskoj, 1. prosinca 2017.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right