Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Predstavljen poduzetnički inkubator „PISMO“

27 Stu 2017
189 puta

U Zagrebu je, u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma održan sajam Infogamer 2017. Reboot Infogamer 2017 jedan je od najvećih sajmova industrije računalnih igara u Europi. Na sajmu se predstavljaju razvijatelji računalnih igara i prodavači opreme.
Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije na sajmu je predstavila centar za razvoj industrije računalnih igara, Poduzetnički inkubator „PISMO“ koji će nuditi najmodernije tehnologije za izradu softvera, audio i vizualnih sadržaja, besplatno mentorstvo, umrežavanje te potpore za pokretanje vlastitog posla.
Inkubator je dio projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ vrijednosti 24.973.058,02 kuna u sklopu natječaja „Razvoj poslovne infrastrukture“. Za navedeni projekt potpisan je s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martinom Dalić ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
Na sajmu je posebno predstavljena i inicijativa koju su zajednički pokrenule Sisačko-moslavačka županija i SI-MO-RA d.o.o. kojom će se omogućiti:uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima, radionice izrade video igara u osnovnim i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije, pokretanje startupova kroz poduzetnički inkubator „PISMO“, uvođenje novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara u srednje škole (Tehničar za razvoj video igara) te potpore za pokretanje startupova u području razvoja video igara (financijske potpore do 155.000,00 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right