Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Projekt aglomeracije ulazi u završnu fazu

16 Stu 2017
130 puta

Velika sredstva predviđena su u projektu aglomeracije na području Grada Novske. To je projekt vrijedan 12,5 milijuna eura, a sredstva su namijenjena za rekonstrukciju 13 kilometara vodoopskrbnog sustava, za više od 40 kilometara kanalizacijske odvodnje s 18 crpnih stanica.
Riječ je o projektu vrijednom oko 100 milijuna kuna, a koji uključuje izgradnju kanalizacijske i vodoopskrbe mreže, te uređaja za pročišćavanje, aroz godinu do godinu i pol dana na području Grada Novske mogu se očekivati vidljivi radovi na realizaciji projekta Aglomeracije Grada Novske.
Naime, Projekt Aglomeracije Novska podrazumijeva izgradnju kanalizacije u novljanskim istočnim naseljima, ali i u naselju Bročice, te u onim dijelovima Novske koji kanalizaciju još nemaju. Projekt Aglomeracije obuhvaća i rekonstrukciju vodovodne mreže u užem gradskom središtu.

Kapitalni infrastrukturni projekt

Kako je istaknuto na radnom sastanku održanom u Novskoj 13. studenog s predstavnicima Grada Novske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva regionalnog razvoja i EU Fondova te Hrvatskih voda i izvođača projekta, ovaj projekt ulazi u završnu fazu. Riječ je o kapitalnom infrastrukturnom projektu, o izvedbi 42 kilometra kanalizacijske mreže od Novske od Rajića, kroz naselje Bročice, rekonstrukciji kanalizacijske mreže unutar Novske, kao i izgradnja pročistača otpadnih voda. Projekt je vrijedan oko 100 milijuna kuna, pa se žele što prije sklopiti potrebni Ugovori. Pored ubrzane pripreme cijelog projekta, užurbano se potpisuju i Ugovori s vlasnicima zemljišnih parcela preko kojih će proći podzemna infrastruktura odvodnje i vodoopskrbe.
Nakon finalizacije Projekta, potpisivanja svih ugovora, slijedi pozivni natječaj za izvođače radova, a gradnja bi krenula slijedeće i trajala do 2020. godine. Ovaj projekt jedan je od najvećih zahvata na komunalnoj infrastrukturi nakon završetka obnove ratom razrušenih naselja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right