Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Projekt Doma za stare i nemoćne

08 Stu 2017
243 puta

Na projektu Doma za starije i nemoćne osobe intenzivno se radi, a konkretni radovi mogli bi započeti početkom sljedeće godine, čim krene izmještanje gradskih komunalnih tvrtki na novu lokaciju, budući bi Dom bio smješten u sadašnjoj upravnoj zgradi Novokoma.

Lista čekanja za smještaj u Dom za starije u Sisku

Naime, Novska svakako ima potrebu da na svom području što prije dobije Dom za starije i nemoćne. U prilog tome idu i brojke do kojih su došli predstavnici Grada. Gradonačelnik Marin Piletić tako je istaknuo kako je prije svibnja imao podatak da je 80-ak starijih osoba s područja Novske na listi čekanja za smještaj u Dom za starije u Sisku. Naknadnom provjerom utvrdilo se da se ta brojka popela na preko 100. Piletić je dodao kako Novskoj prijeti da bi jedno cijelo selo od 100-tinjak ljudi moglo otići iz grada. Riječ je o ljudima starije životne dobi i zbog toga gradska vlast žurno želi biti u korak s vremenom, te požuruje taj projekt.

Smještaj za 30-ak korisnika

Dom za stare i nemoćne bi bio smješten u sadašnjoj zgradi Novokoma. Grad je stoga odlučio da ide u preprojektiranje te zgrade za potrebe Doma za starije Grada Novske. Riječ je o lokaciji koja se nalazi u samom centru grada, preko puta Doma zdravlja uz sve specijalistike koje u sklopu Doma zdravlja postoje. Osim toga tu su velike i druge društvene mogućnosti kao što su blizina samog centra, ugostiteljskih objekata, parka, rekao je gradonačelnik Novske.

Tvrtke Novokom i Vodovod izmještaju se u Poduzetničku zonu Novska

Projektna dokumentacija za preprojektiranje zgrade Novokoma u Dom za starije i nemoćne trebala bi biti gotova u prvoj polovini sljedeće godine, a nakon što se Novokom i Vodovod isele iz svojih prostora krenuti će se i s radovima kako bi se u Dom smjestili prvi korisnici.

Novljanska komunalna poduzeća Novokom i Vodovod preseliti će se u Poduzetničku zonu Novska, gdje bi početkom sljedeće godine trebala krenuti izgradnja zgrade za njihove potrebe.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right