Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Treća sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

26 Lis 2017
175 puta

U ponedjeljak, 23. listopada održana je treća sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani. Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lukšić, uz nazočnost načelnika Nikole Horvata i njegove zamjenice Ljiljane Tomić. Na sjednici je bilo nazočno 9 vijećnika od njih 13. Dnevni red je dopunjen s još jednom točkom, a odnosi se na usklađivanje s postojećim izmjenama zakona o lokalnim porezima. Vijećnik Josip Krajči je svoj mandat stavio u mirovanje, a umjesto njega je izabrana Mara Ljubičić. Nakon prisege vijećnika, uslijedio je aktualni sat. Svoja pitanja uputilo je šest vijećnika, a odnosila su se na problematiku derutnog stanja županijske ceste od Kraljeve Velike prema Piljenicama, rekonstruiranje centra te asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Općini. Vijećnici su postavljali pitanja i vezana za vodospremu na Torovima i magistralnom vodovodu na relaciji Kutina – Lipovljani. Pitanja su postavljali vijećnici Nada Toš, Josip Kovačević, Sandra Čiž, Dubravka Hubak, Ines Babić i Danijel Štavalj, a odgovore su im dali načelnik Općine Nikola Horvat te direktor LIP-KOM-a.

Nakon vijećničkih pitanja, uslijedilo je usvajanje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Općinskog proračuna Općine Lipovljani za 2017. godinu i Izvještaja o izvršenju plana razvojnih programa za 2017. godinu. Usvojen je i polugodišnji financijski izvještaj Dječjeg vrtića "Iskrica" i "Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani", kao i financijsko izvješće LIP-KOM-a d.o.o. Lipovljani i LIPKOM SERVISA d.o.o. Lipovljani za 2016. godinu. Među točkama dnevnog reda koje su i usvojene jednoglasno su se našle i Odluka o raspoređivanju sredstava iz Općinskog proračuna za redovito financiranje političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću Općine Lipovljani, te Odluka o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu stipendija, što je obrazložila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani Danijela Matejaš.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right