Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Pravna klinika ponovno u Novskoj

26 Lis 2017
172 puta

Nakon ljetne stanke, u ponedjeljak 23. listopada, održano je dežurstvo Pravne klinike. Studentice s Pravnog fakulteta došle su pružiti besplatnu pravnu pomoć svim zainteresiranim građanima koji se suočavaju s nekim od pravnih problema. Klinika se vodi odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći Pravilnika o studiranju i Akta o organizaciji Pravne klinike.

Studentice su za RPN izjavile kako im ovaj oblik volontiranja pomaže u stručnoj praksi, a ujedno se osjećaju korisnima u društvu jer svako volontiranje humani je rad, posebno danas kada mnogi žive na rubu siromaštva. Na upit gdje se vide nakon završetka studija dvije su studentice odgovorile kako svoju budućnost vide u odvjetništvu, a jedna u politici. Dežurstvo Pravne klinike i dalje će pružati pravnu pomoć svim građanima koji se susreću s nekim od pravnih problema.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right