Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Više od 20 milijuna kuna za energetsku obnovu škola – za OŠ Novska 6,5 milijuna

25 Lis 2017
135 puta

Sedam škola s područja Sisačko-moslavačke županije obnovit će svoje objekte zahvaljujući sredstvima iz EU fondova, a ugovore o sufinanciranju istih potpisali su danas direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i župan Ivo Žinić.
Za radove na energetskoj obnovi škola u Novskoj, Glini, Topuskom, Lipovljanima, Gvozdu, Gori i Sunji, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurano je 20,1 milijun kuna. Za energetsku obnovu Osnovne škole Novska predviđeno je oko 6,5 milijuna kuna
„Ove projekte zajednički provode Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond i Sisačko-moslavačka županija. Ukupno je prema rezultatima poziva za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u odgojno-obrazovnim ustanovama prihvaćeno 223 projekta za koje je odobreno 348 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Fond je jedinicama regionalne i lokalne samouprave pomagao u pripremi dokumentacije, što je bio zahtjevan posao, no to se u konačnici pokazalo kao odličan model koji je rezultirao s 96% prolaznošću.“, istaknuo je direktor Fonda Dubravko Ponoš.
„Energetska obnova ovih zgrada izuzetno je važna, jer će podići razinu kvalitete boravka djece i mladih u prostorijama odgoja i obrazovanja, ali i direktno utjecati na smanjenje potrošnje energije, onečišćenja okoliša. S obzirom da su škole mjesta gdje učenici provode veliki dio dana bitno je uzeti u obzir i aspekt zdravih zgrada koje nastaju kvalitetnom energetskom obnovom.“ – rekao je župan Žinić.
Direktor Fonda, Ponoš na kraju je podsjetio da je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja provelo javno savjetovanje za predstojeći javni poziv za energetska obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora vrijedan 380 milijuna kuna te da očekuje da Sisačko-moslavačka županija i dalje bude aktivna u kandidiranju svojih projekata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right