Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Edukacija mladih - "Da se ne zaboravi"

12 Lis 2017
164 puta

Udruga branitelja Domovinskog rata INA Naftaplin – KVIN, Podružnica Moslavačka Gračenica provodi edukaciju učenika Osnovnih škola pod nazivom "Da se ne zaboravi". Cilj ovog programa je promicanje vrijednosti Domovinskog rata kod djece i mladih i integracija braniteljskih udruga i branitelja u rad civilnog društva. Program se realizira putem predavanja ratnih zapovjednika i članova udruga, te obilaskom spomen područja.

Tako su u okviru programa u četvrtak, 12. listopada, učenici Osnovne škole Velika Ludina došli na područje Grada Novske, gdje su posjetili mjesta zapadnoslavonske bojišnice, među ostalim spomen područje Trokut te spomenik hrvatskim braniteljima u Gradskom parku u Novskoj. Kao predstavnik Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske Ante Stojić, umirovljeni časnik HV-a, zaželio im je dobrodošlicu, pokazao Spomen sobu i održao kratko predavanje o ratištu na novljanskom području.

Obilasku se pridružio i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić koji je učenicima istaknuo važnost Domovinskog rata i svih njegovih žrtava. Rekao je kako je na području Grada Novske 113 hrvatskih obitelji izgubilo jednog svog člana, dok je iz cijele Hrvatske na tom području poginulo 314 ljudi. Upravo radi toga i svih žrtava koje je Hrvatska podnijela u Domovinskom ratu se i provodi ovaj program edukacije mladih – Da se ne zaboravi. U znak zahvalnosti kod spomenika hrvatskim braniteljima u Gradskom parku zapalili su svijeće zajedno s voditeljem Draganom Šarčević, predsjednikom podružnice Moslavačka Gračenica.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right