Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Projekt "Zajedno u različitosti" u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

11 Lis 2017
375 puta

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani, u srijedu, 11. listopada održano je predstavljanje projekta pod nazivom "Zajedno u različitosti", u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva između škola.

Predstavljanju projekta nazočili su pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ Darjan Vlahov, zamjenica gradonačenika grada Novske Marija Kušmiš, načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, ravnateljica Dječjeg vrtića "Iskrice" Lipovljani Marija Duda, predsjednik KPD "Karpati" Lipovljani Ivan Semenjuk, te predsjednik Češke besede Lipovljani Marijan Kadliček.

Projektni tim čine ravnateljica Mirjana Faltis, te učiteljice Ivana Ptičar, Martina Spahić i Sanja Martić, koja je ujedno i koordinator. U 2017. godini prihvaćeno je 88 projekata, od kojih je samo 7 u kojima su škole iz Hrvatske koordinatori. Jedna od tih škola je i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

Cilj projekta "Zajedno u različitosti" je socijalna inkluzija učenika pripadnika nacionalnih manjina te povećanje broja učenika uključenih u izborne programe njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina. Partnerstvima s drugim školama želi se poticati razvoj novih i inovativnih praksi te promicati suradnju i razmjenu iskustava. Partnerske škole su škole iz Bugarske, Rumunjske i Poljske. Projektom se želi omogućiti i izrada plana i programa rada po modelu C njegovanja jezika i kulture nacionalnih manjina koji će se provoditi na razini škole. Koristi za školu su: internacionalizacija škole i jače povezivanje sa sudionicima, poboljšavanje vidljivosti, kvalitete i statusa škole, unaprjeđenje znanja i vještina učitelja; širenje obzora učenika i jačanje projektnih i upravljačkih kapaciteta, kohezije tima i motivacije djelatnika.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right