Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

OŠ Novska obilježila Svjetski dan učitelja

09 Lis 2017
141 puta

Osnovna škola Novska obilježila je Svjetski dan učitelja. Povodom toga Dana, svake godine organiziraju prigodan program. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.
Nakon dobrodošlice i riječi ravnateljice Antonije Mirosavljević uslijedile su sportske igre, roštiljada i kotlovina, tombola, a svoj su Dan završili uz svečani zajednički ručak svih učiteljica i učitelja Osnovne i Područnih škola Novske.
Učiteljicama i učiteljima Svjetski dan učitelja čestitao je njihov kolega i ranije djelatnik škole Marin Piletić, gradonačelnik, a čestitku im je uputila i Blaženka Divjak, ministrica znanosti, obrazovanja i sporta. Zabavne igre i natjecanje osmislile su učiteljice Ivana Tomić i Tamara Tomić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right