Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Kampanja #Sherajmoodgovorno

05 Lis 2017
122 puta

U okviru kampanje Sherajmoodgovorno Ženska soba – Centar za seksualna prava i Srednja škola Novska u ponedjeljak, 2. listopada, na Trgu L. I. Oriovčanina u Novskoj održali su javnu akciju #sherajmoodgovorno. U provedbi kampanje sudjelovali su učenici Srednje škole Novska, Ekonomske i turističke škole Daruvar te Prve gimnazije iz Zagreba.

Svrha kampanja je osvijestiti javnosti o problematici seksualnog nasilja putem Interneta i društvenih mreža nad i među djecom i mladima. Sama kampanja trenutno se provodi putem Facebook-a, Instagram-a i YouTube-a.

U provedbu kampanje uključila se i Srednja škola Novska stoga je u poslijepodnevnim satima u Gradskoj knjižnici i čitaonica "Ante Jagar" Novska održano predavanje na temu "Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima". Kao uvod u predavanje, nazočnima se obratila profesorica Helena Vori, ujedno i voditeljica ovog projekta u Srednjoj školi Novska, te se zahvalila svima na sudjelovanju u ovoj akciji. Predavanje je održala psihologinja i psihoterapeutkinja Senka Sekulić Rebić iz Ženske sobe – Centra za seksualna prava. Istaknula je kako je danas jako teško i opasno vrijeme za mlade, a velika je odgovornost na roditeljima i učiteljima kako bi se mogli nositi sa svim izazovima koji su pred njima i njihovom djecom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right