Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Europski tjedan mobilnosti

19 Ruj 2017
118 puta

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja se provodi u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.
S preventivnom akcijom započelo se u Sisku, nastavilo se u ponedjeljak 18. rujna u Novskoj, a slijedi Petrinja i Glina. Izvršna direktorica županijske Udruge osoba s invaliditet, Aleksandra Milković, kaže da je cilj akcije skrenuti pažnju na osobe s invaliditetom kao sudionike u prometu, te ukazati na pristupačnost objektima, parkirališnim mjestima, svuda gdje se kreću invalidne osobe. U Novskoj je ova akcija provedena u suradnji s Udrugom slijepih SMŽ-Sisak u Novskoj, a pomoć pri provođenju akcije pružili su Sunčica Leimpek i Milan Pilipović, djelatnici PP Novska.
Također napominje da i ove godine akciju provodi 6 udruga koje imaju potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji organiziraju obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti na području Sisačko-moslavačke županije, i to Dijabetičko Društvo Grada Siska, Udruga slijepih SMŽ-Sisak, Udruga invalida rada grada Siska, Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS, Građanska inicijativa "Moj grad Sisak" i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.
O važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje ove manifestacije danas aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right