Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

02 Kol 2017
198 puta

Održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani u ponedjeljak, 31. srpnja. Na sjednici je bilo nazočno 9 vijećnika, a nedostajali su Nada Toš, Domagoj Budimir, Josip Krajči i Mario Ribar.

Sjednicu je predvodio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lukšić, a na sjednici je bio nazočan Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljana i njegova zamjenica Ljiljana Tomić.

Nakon usvojenog zapisnika sa 1. sjednice, općinski načelnik i njegova zamjenica položili su prisegu, nakon čega je održan aktualni sat.

Na postavljena pitanja odgovarao je načelnik Općine Nikola Horvat. Ukupno je bilo postavljeno četiri pitanja.

Nakon aktualnog sata usvojen je prijedlog Odluke o imenovanju Povjerenstva za statut i poslovnik, Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda nakon čega je usvojena i Odluka o subvencioniranju prijevoza učenika.

Godišnji izvještaj o izvršenju Općinskog proračuna Općine Lipovljani za 2016. godinu i Izvještaj o izvršenju plana razvojnih programa za 2016. godinu podnio je načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat. Također su donesene II izmjene i dopune Općinskog proračuna Općine Lipovljani za 2017. godinu te II izmjene i dopune Razvojnih programa za 2017. godinu.

Godišnji financijski izvještaj Dječjeg vrtića Iskrica podnijela je ravnateljica Marija Duda i godišnji financijski izvještaj podnijela je v.d. ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani Marica Tisaj.

Na sjednici je usvojen Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave te Odluka o općinskim porezima. Općinsko vijeće donijelo je i odluke o razrješenju starih članova i imenovanje novih članova Nadzornih odbora komunalnih poduzeće Lip-kom d.o.o. i Lipkom servisi d.o.o. Lipovljani. Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Mario Ribar i Antun Kopecki.

U 19. točki ujedno i posljednjoj općinski načelnik je podnio izvješće Općinskom vijeću o imenovanju članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Iskrica", a za Upravno vijeće imenovani su Josip Štavalj, Sandra Čiž i Ines Babić.

Sve točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right