Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

U tijeku radovi na Katoličkoj osnovnoj školi Novskoj

31 Srp 2017
220 puta

Od ove školske godine, točnije od 4. rujna s radom započinje Katolička osnovna škola u Novskoj. Gradonačelnik Marin Piletić, zajedno s vlč. Milanom Vidakovićem, i ravnateljicom Marijom Jelenom Krilić, časnom sestrom družbe “Sestara Milosrđa“u ponedjeljak 31. srpnja obišao je prostorije u kojima će biti smještena Katolička osnovna škola Novska. Prostor je smješten u Školskoj sportskoj dvorani, a radovi na uređenju su u tijeku. U prvi razred upisamo je trenutno 13 učenika, a termin za upis je do 4. listopada. Također, uskoro se raspisuje natječaj za prijem novih djelatnika, a radove na uređenju u cjelokupnom iznosu financira Grad Novska.
Želeći prenijeti vjernički kršćanski duh i odgoj mladima, nakon dosadašnjih pozitivnih iskustava iz rada Katoličkih škola i gimnazija u Požegi i Virovitici, požeški biskup Antun Škvorčević donio je odluku sredinom mjeseca ožujka o osnivanju Katoličke škole i u Novskoj.
Donijevši odluku o osnivanju Katoličke osnovne škole u Novskoj, biskup Antun Škvorčevićza ravnateljicu je imenovao . Časna Marija Jelena u Novskoj. Završila je Filozofsko-teološki fakultet u Splitu, a poučavala je učenike u Dubrovniku, a sada u novljanskoj Osnovnoj i Srednjoj školi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right