Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Prezentacija GoGreen projekta

25 Srp 2017
192 puta

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 24. srpnja održana je prezantacija GoGreen projekta o izgradnji distributivnog sustava klastera domaćih proizvođača CRONE. Projekt je predstavio Mario Juretić predsjednik Udruge OPG-a Agricola te suvoditelj sekcije: Poljoprivreda i proizvodnja prehrambenih proizvoda i pića Zadruge za etično financiranje.
Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Agricola osnovana je 6. listopada 2005. godine. Udruga djeluje na podizanju ekološke svjesti poljoprivrednika, provodi stručna predavanja i savjetovanja, te organizira poljoprivrednike u strukovne organizacije radi pripreme za zajednički nastup na tržištu, integrirane i ekološki održive proizvodnje te razvoj seoskog turizma. Osim toga, udruga promovira prilagođavanje poljoprivrednika ekonomičnijem i konkurentnijem načinu proizvodnje, prihvaćanju novih tehnologija te primjene istih.
"Hrvatska danas pripada u rijetke države svijeta koje su uspjele sačuvati svoje tlo i proizvodnju hrane od zagađenja, bilo da je riječ o onečišćenju vode, tla ili zraka te se gotovo u 80% domaćih kapaciteta konvencionalnog agrara može govoriti o iznimno slabom onečišćenju, kao preduvjetu prijelaza na čistu eko proizvodnju u odnosu na istu proizvodnju u državama EU-a. GoGreen je sustav objedinjavanja OPG proizvođača koji se bave isključivo domaćom i prirodnom proizvodnjom i uzgojem kao jednim od glavni preduvjeta gospodarske aktivnosti Hrvatske i konkurentnog proizvoda na globalnom tržištu, sve više gladnoga za izvorima ekološki čiste i kemijski netretirane hrane što hrvatsko tržište kroz GoGreen sustav može ponuditi", istaknuo je Mario Juretić.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right