Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske

04 Srp 2017
119 puta

Pod predsjedanjem Ivice Vulića, u ponedjeljak, 3. srpnja održana je, nakon konstituirajuće, prva radna sjednica Gradskog vijeća Grada Novske. Ovu su sjednicu obilježile točke Dnevnog reda kojima su ustrojeni odbori i povjerenstva Gradskog vijeća, rebalans Proračuna, te imenovanja novih osoba u upravnim vijećima i nadzornim odborima ustavova i tvrtki u kojima je Grad većinski vlasnik.
Prilikom ustroja odbora i povjerenstava GVGN, u ime kluba vijećnika oporbe Vlado Klasan je prigovorio je da s njima nitko nije razgovarao i ponudio im neko do mjesta u odborima i povjerenstvima, što je opovrgnuo gradonačelnik Marin Piletić rekavši da su bili pozvani na razgovor., no kako se nisu odazvali, sva su gradska tijela ustrojena bez njih.. Tako su u Odbor za gospodarstvo, razvoj grada i zaštitu okoliša imenovani Mišo Tušek, predsjednik, Vinko Kvočić, potpredsjednik, članovi, Borislav Komljenović, Josip Kušmiš, Mijo Šarić, Elvis Kalcina i Vladimir Egredžija, u Odbor za javne djelatnosti Snježana Hajdinović, predsjednica, Ljiljanka Žunić, potpredsjednica, članice Ljerka Vukelić, Ivana Kuzlić, Ivana Rukavina, u Odbor za proračun i financije Miroslav Perošević, predsjednik, Ivan Blažeković, potpredsjednik, članovi Radmila Brtan, Marin Fabijanić, Ivan Brdarević, Željka Zrinski i Željko Soldo, u Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju Marijana Mitrović, predsjednica, Dominik Kovačević, potpredsjednik, članovi Jozo Bošnjak, Julka Stojić i Ivan Tobijaš u Odbor za selo i poljoprivredu Krešimir Marenić, predsjednik, Goran Došlović, potpredsjednik, članovi Mijo Ungar, Robert Tukera, Ante Zrile, Đuro Tobijaš i Antun Bogatić, u Odbor za dodjelu javnih priznanja Branka Marton, predsjednica, Martin Marenić, potpredsjednik, članovi Ivica Čuvidić, Ivica Majdančić i Vinko Debeljak, u Odbor za Statutarno pravna pitanja Ivana Kuzlić, predsjednica, Mihaela Sertić, potpredsjednica, članovi Franjo Šalić, Ivica Crnojević, Željko Soldo., u Povjerenstvo za izradu Programa rada Gradskog vijeća Grada Novske Josip Kovačević, predsjednik, Vlado Pranjić, potpredsjednik, članovi, Ana Kaurin, Darko Iličić, Mladen Lukić, Dejan Latin i Željko Soldo.
Nakon usvajanja rebalansa gradskog Proračuna za ovu godinu, u kojem su uglavnom već predviđena sredstva razvrstana po novim stavkama, uslijedilo je imenovanje novih osoba u upravnim vijećima i nadzornim odborima ustavova i tvrtki u kojima je Grad većinski vlasnik. Tako su novi članovi Nadzornog odbora u Trgovačkom društvu “Novokom” d.o.o. Novska Miroslav Perošević i Ernest Ciprijanović, novi članovi Nadzornog odbora Trgovačkog društva Vodovod d.o.o. Novska su Pavo Kutleša i Marko Brulja, dok su novi članovi Nadzornog odbora Radio postaje Novska Mihael Topić, Ronald Bilogrević i Marin Fabijanić. Gradsko vijeće predložilo je skupštini Trgovačkog društva “Novokom” d.o.o. Novska za dužnost direktora Tomislava Bogojevića. Na kraju, u Upravna vijeća kao predstavnici Grada Novske imenovani su: u Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Željko Gašparović i Višnja Kamber, u Upravno vijeće Dječjeg vrtića “Radost” Novska Ivana Božić, Ivica Vulić i Katarina Podkulabović te Gradsku knjižnicu i čitaonicu “Ante Jagar” Novska Ana Kaurin i Tomislav Šulekić.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right