Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Osnovnoškolci iz Okučana prema predviđenom školskom kurikulumu na Novljanskom jezeru održali terensku nastavu

14 Svi 2017
1157 puta

Voditeljica Turističko informativnog centra Milijana Dižep Margetić je s velkim zadovoljstvom istaknula da interes za Novljanskim jezerom iskazuju sve dobne skupine koje su prepoznale njegove kvalitete i sve mogućnosti koje ono zapravo nudi. Osim odmora i brojnih rekreativnih sadržaja, jezero je idealno i za poučne programe. Zbog svojih prirodnih ljepota i biološke raznolikosti mnoge obrazovno odgojne institucije, škole i vrtići organiziraju terensku nastavu i druženje upravo na našem Novljanskom jezeru. U skladu s tim je u petak, 12. svibnja Novljansko jezero osnovnoškolcima iz Okučana poslužilo kao svojevrsna učionica na otvorenom. Oko 40-ak učenika u Novsku je stiglo u pratnji svojih razrednih nastavnika, a odmah po dolasku doživjeli su jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem grada Novske.

Nakon toga su na jezeru uz svoje nastavnice učili o važnostima očuvanja prirode. Oduševljeni Novljanskim jezerom i brojnim sadržajima koje ono nudi, nakon odrađene terenske nastave na terasi ugostiteljskog objekta zasluženo su se počastili sladoledom, a ostatak slobodnog vremena iskoristili su za igru i rekreaciju. Radmila Divić Posavac učiteljica u Osnovnoj školi Okučani, te učiteljice iz Područnih škola Stara Gradiška, Lađevac i Smrtić su prema predviđenom školskom kurikulumu realizirale terensku nastavu na Novljanskom jezeru, a između ostalog posjetili su i OPG "Kolarić", odnosno farmu nojeva.

"Cilj posjeta je bio spoznati i istražiti prirodu na terenu, a ne samo putem pisanih materijala, odnosno da proširimo znanje o vodi stajaćici. Novljansko jezero odabrali smo zbog blizine i sadržaja koji se ovdje nude, a djeci je posebno interesantna bila vožnja vlakićem" – istaknula je učiteljica Radmila Divić Posavac. Učenici su prije realizacije terenske nastave bili upoznati s nekim osnovnim činjenicama o Novljanskom jezeru, a dolaskom na jezero djeca su naučila koje je to vrsta vode, na čemu je jezero nastalo, vrste šuma, biljke koje su zapazili i slično. "Interes je svakim danom sve veći što nas jako raduje, stoga ovim putem pozivam i sve ostale da nam se najave i organiziraju zanimljive programe i sadržaje" – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan, dodavši kako u posjet Novljanskom jezeru uskoro dolazi i Osnovna škola iz Topolovca, zatim i brojne udruge umirovljenika, a ondje će se održavati i razne proslave poput godišnjica mature. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right