Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Održano dežurstvo Pravne klinike

12 Svi 2017
122 puta

U utorak, 9. svibnja studenti s Pravnog fakulteta došli su pružiti besplatnu pravnu pomoć svim zainteresiranim građanima koji se suočavaju s nekim od pravnih problema. U ime Pravne klinike sudjelovali su studenti četvrte godine Pravnog fakulteta iz Zagreba Jelena Grgurić, Marija Marić i Sofija Stanišić, koji su i ovaj put pružali besplatnu pravnu pomoć našim građanima.
Klinika se vodi odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Pravilnika o studiranju i Akta o organizaciji Pravne klinike. Studentice su za RPN izjavile kako im ovaj vid volontiranja pomaže pri stručnoj praksi, a ujedno se osjećaju korisnima u društvu jer svaki vid volontiranja humani je rad posebno danas kada mnogi žive na rubu siromaštva.
Pri određivanju budućih termina vanjskih klinika, Pravna klinika uzet će u obzir preporuku gradonačelnika Vlade Klasana u kojoj predlaže da se vanjske klinike održavaju ponedjeljkom. Ponedjeljak je kako znamo tržni dan kada gradom cirkulira veliki broj ljudi koji dolaze i iz prigradskih naselja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right