Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Vatrogasci obilježili blagdan sv. Florijana

05 Svi 2017
188 puta

Svečano je bilo u četvrtak, 4. svibnja u Novoj Subockoj na obilježavanju blagdana sv. Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca i vatrogastva. Vatrogasna zajednica Grada Novske obilježila je blagdan svog nebeskog zaštitnika Sv. Florijana postrojavanjem pred vatrogasnom spremnicom DVD Nova Subocka i svečanom svetom misom u kapeli sv. Florijana u Novoj Subockoj, koju je predvodio lipovljanski župnik, vlč. Tomislav Pavlović. Misnom slavlju osim brojnih mještana i vatrogasaca, nazočio je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.
Ispred svečanog vatrogasnog postroja predsjednik VZGN Davor Štimac zahvalio je gradonačelniku što je prisustvovao svim skupštinama DVD-a s područja Grada Novske, ali i na financijskoj potpori koju uživaju od Grada. Gradonačelnik Klasan, primajući od predsjednika DVD-a Nova Subocka Josipa Špendića prigodan poklon skulpturu sv. Florijana, kao znak zahvalnosti za pomoć društvu u obnovi vatrogasne spremnice, čestitao je svim vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti u spašavanju ljudi i imovine
U Novskoj građanstvu na središnjem gradskom trgu upriličena je već tradicionalna izložba vatrogasne opreme kojom raspolaže DVD Novska, a obišao ju je, u društvu suradnika i gradonačelnik Klasan. Blagdan Svetog Florijana je ujedno i Dan hrvatskih vatrogasaca, a vjernici se tijekom niza stoljeća molitvama obraćaju sv. Florijanu za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right