Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

U susret Uskrsu održana podjela pečenih girica i vina uz druženje s građanima

14 Tra 2017
891 puta

Povodom našeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa Grad Novska i Turistička zajednica grada Novske su na Veliki petak 14. travnja, organizirali tradicionalnu besplatnu podjelu pečenih girica i vina na središnjem gradskom trgu. Pečene girice građanima je, uz volontere Izviđačkog odreda "Paludina", dijelio i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je istaknuo kako je ovo prigoda za druženje u duhu temeljnih kršćanskih vrednota.

Članovi Izviđačkog odreda svake godine nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme, no ove godine s njima prvi puta nije bio predsjednik odreda Željko Kovačević, kojemu su zaželjeli brzo ozdravljenje. Podijeljeno je oko 600 porcija pečenih girica, a voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić se ovim putem zahvalila IO "Paludina" na angažmanu i pripremi. Također se zahvalila građanima na velikom odazivu, rekavši kako je vidljivo zajedništvo koje se posebno ističe u vrijeme Uskrsa, te je zajedno s gradonačelnikom svim građanima grada Novske zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs. Osim što su imali priliku degustirati pečene girice, građani su mogli i razgledati prigodnu izložbu uskršnjih pisanica koje su oslikane tradicijskim i pejsažnim motivima, a izradili su ih vješti članovi Društva likovnih autora Novska (DLAN). 

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ads1 top right