Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Javni poziv za potpore projektima

10 Tra 2017
172 puta

Hrvatska turistička zajednica je objavila Javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini.


Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima koji pridonose sljedećim ciljevima:

  • aktiviranju neiskorištenih turističkih resursa i kreiranju novih motiva dolazaka turista na turistički nerazvijena područja, posebice u PPS razdoblju,
  •  izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima,
  • izgradnji i obnovi javne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima,
  • razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista,
  • razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u PPS razdoblju.

Sredstva potpore odobravat će se za sljedeće programe:

  1.  Mjera 1. - Programi razvoja i unapređenja ključnih proizvoda u PPS razdoblju (wellness i zdravlje, kulturni turizam, cikloturizam, pustolovni i sportski turizam, poslovni turizam, gastro i eno turizam)

  2. Mjera 2. - Programi razvoja turističkih inicijativa i proizvoda (razvoj, obnova i podizanje kvalitete smještajne ponude; izgradnja, obnova i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta; uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture; uređenje/izgradnja dodatnih sadržaja uz smještajne objekte)

Najniži iznos potpore 50.000,00 kn
Najviši iznos potpore 200.000,00 kn

Prijaviti se mogu:

- pravne osobe i obrtnici, koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu (dokazuje se izvodom iz sudskog ili obrtnog registra)
- OPG-i upisani u Upisnik obiteljskih gospodarstava
- ustanove
- jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Dokumentacija za kandidiranje podnosi se:

  • u elektronskom obliku na online obrascima TIPN/17 i IP 2017 putem linka potpore.htz.hr i
  • u tiskanom obliku - ispunjene online obrasce (TIPN/17 i IP 2017) potrebno je isprintati, potpisati i staviti pečat te poslati poštom preporučeno zajedno s ostalom dokumentacijom.

Rok za podnošenje kandidatura je 28. travnja 2017. godine (u obzir dolaze i kandidature s datumom otpreme pošte od 28. travnja 2017. godine).

Više informacija o ovom natječaju možete naći na Internet stranici Hrvatske turističke zajednice: www.htz.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right