Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

U Srednjoj školi Novska obilježen Svjetski dan sindroma Down

22 Ožu 2017
208 puta

U organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nastavljen je program promicanja volonterizma i senzibilizacije mladih osoba urednog zdravstvenog razvoja-učenika srednjih škola na području Sisačko-moslavačke županije pod nazivom „Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti“
Osmislila ga je i vodi ga dr.sc. Daša Poredoš Lavor, a danas su nas ugostili učenici trećeg i četvrtog razreda Srednje škole Novska ekonomskog i gimnazijskog smjera uz veliki angažman Slavice Car, pedagoginje škole.
Tema druženja bili su Svjetski dan sindroma Down i Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2.travnja. Učenici su saznali više o ovim dijagnozama, razvojnim teškoćama djece ali i načinu kako oni sami, kao mladi u zajednici, mogu dati doprinos njihovom socijalnom uključivanju u zajednicu. Druženje bilo je u znaku rasparenih čarapa kojima se obilježava Svjetski dan sindroma Down, a zabilježen je i izradom ovog lijepog šarenog plakata.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right