Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Nova ponuda na Internet stranicama Novokoma – tražilica i raspored ispraćaja pokojnika

17 Ožu 2017
239 puta

Novokom d.o.o. je tijekom mjeseca veljače na svoje Internet stranice implementirao novu vrstu usluge. Naime, nakon čipiranja kanti, koje su na taj način implementirane u sustav gospodarenja otpadom, pokrenuli su WEB GIS aplikaciju, koja posjetiteljima omogućava pregled podataka o preminulim osobama i pregled rasporeda grobnih mjesta po svim grobljima na području Grada Novske.

Riječ je o aplikaciji koju je u svoje poslovanje do sada implementiralo tek 15-ak poduzeća u Hrvatskoj, a koja se koristi putem računala, pametnog telefona ili tableta. Direktor Novokoma Vinko Debeljak smatra da je aplikacija posebno korisna za sugrađane koji su odavno iselili iz našeg Grada, te da im uvelike olakšava pronalazak posljednjih počivališta svojih pokojnika. Dodao je kako će aplikaciju kontinuirano usavršavati, te da će se s ciljem jednostavnijeg prepoznavanja grobnog mjesta u prostoru, korisnicima uskoro klikom miša na mjesto počivališta na zaslonu prikazati fizički izgled traženog grobnog mjesta.

Napomenimo da je građanima također dostupna i usluga obavijesti o posljednjem ispraćaju pokojnika, koja se ažurira na dnevnoj bazi, a na stranici je vidljiva iza 15 sati. Na postavljanje i prilagodbu spomenute aplikacije utrošeno je oko 14 tisuća kuna. "Prema trenutnoj posjećenosti naše stranice mogu reći da je ova aplikacija naišla na pozitivan odjek i koristim ovu prigodu kako bih najavio i redizajn naše internetske stranice, te da ćemo puno intenzivnije obavještavati naše sugrađane i kontaktirati s njima putem naše Internet i Facebook stranice" – istaknuo je direktor Novokoma Vinko Debeljak.

Gradonačelnik Novske Vlado Klasan konstatirao je kako je ovaj značajan pomak na tragu provedbe "Smart City" tehnologija, koju je Grad Novska implementirao protekle godine. "Ovo je samo još jedan pokazatelj da je komunalno poduzeće u korak s modernim tehnologijama i pohvalno je što su na aplikaciji dostupna sva groblja na području Grada Novske" – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right