Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Izložba radio aparata "Radiodifuzija" u Novskoj

03 Sij 2017
163 puta

U okviru programa "Advent u Novskoj" pozivamo vas na izložbu radio aparata koja će biti postavljena u periodu od 5. do 12. siječnja, u Galeriji POU Novska.

Svečano otvorenje će se održati u četvrtak, 5. siječnja u 19,00 sati. Nakon otvorenja i razgledanja izložbe u kino dvorani održat će se koncert Borisa Babarovića Barbe ( vokalni solista grupe "Crveni koralji" ) i "The Revival Band".

Ulaz je besplatan!

Malo o izložbi:

Na izložbi će biti izloženo četrdesetak radija i mnoštvo popratnih materijala. Izložba je posvećena 160. godišnjici od rođenja Nikole Tesle,
90 g. od emitiranja prve radio stanice u ovom dijelu Europe -Radio stanice Zagreb te 60 g. Televizije. Namjera izložbe je potaknuti educiranje utehničkoj kulturi, upoznati širu javnost sa poviješću radio industrije, sa umjetnošću izrade radio prijemnika koji su proizvedeni prije 80, 60 godina i funkcioniraju i danas.

Radio aparati su kroz povijest imali veliku ulogu u društvu, obitelji, domu. Od prvih dana kad su aparate posjedovali samo najbogatiji, do ratnih dana kada je slušanje moglo ugroziti život, do Radio Luksemburga i značenja te radio stanice za naše muzičare i nihove slušatelje.
Program je namijenjen svim generacijama posjetitelja koje zanima povijest radio aparata, umjeće i kvaliteta izrade, koji prate razvoj analogne tehnologije, učenicima i studentima elektro i tehničkog smjera, zaljubljenicima u retro predmete... Također želimo potaknuti ljude da zavire u svoje tavane, podrume i ponovo ožive te čarobne kutije i uživaju u toplim zvucima omiljenih radio stanica.

Četvrtak, 5. siječnja 2017. u 19,00 sati, Galerija POU Novska.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right