Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Uklonjen bor star više od 150 godina

22 Stu 2016
696 puta

Više od 150 godina stablo bora u centru Novske, na samom ulazu u Gradski park, bio je svjedok povijesnih zbivanja u našem gradu. Zasadio ga je, zajedno s drvoredom kestena i borova još u drugoj polovici 19. stoljeća novljanski župnik i ilirac Luka Ilić Oriovčanin. No, tijek vremena učinio je svoje, te su ga u utorak, 22. studenog uklonili djelatnici Novokoma i pripadnici DVD-a Novska.

"Stablo je počelo predstavljati opasnost za prolaznike, prvenstveno za učenike, koji svakodnevno prolaze pokraj bora na putu u Osnovnu Školu. Bio je nagnut, grane su počele padati te je trulež zahvatila unutrašnjost stabla i postojala je mogućnost ne samo da ozlijedi prolaznike, već i da počini materijalnu štetu", rekao je direktor Novokoma Vinko Debeljak.

Time je nastavljen posao uređivanja stabala na gradskim površinama koje djelatnici Novokoma obavljaju posljednjih mjeseci, a radovi su vršeni u Zvonimirovoj i Zagrebačkoj ulici, kako se ne bi ponovio slučaj iz proljeća 2015. godine, kada je urušeno stablo ispred zgrade Ina Naftaplina prouzročilo, na sreću, samo materijalnu štetu, oštetivši parkirani automobil.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right