Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

9. Dani elektroničkih medija, 22. dani radija, 9. dani televizija, 9. dani interneta

21 Stu 2016
3352 puta

9. Dani elektroničkih medija, 22. dani radija, 9. dani televizija, 9. dani interneta

 

Hrvatska udruga radija i novina - HURIN, Nacionalna udruga televizija - NUT i Agencija za elektroničke medije - AEM i ove će godine biti domaćini Dana elektroničkih medija, koji se održavaju devetu godinu za redom.

Od 22. do 24. studenog u Opatiji će Dane elektroničkih medija pratiti oko tri stotine predstavnika lokalnih i nacionalnih medija te predstavnici drugih relevantnih institucija i organizacija. Na mnogobrojnim panelima sudionici će, uz ostalo, biti upoznati s prijedlogom nove Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama, perspektivama razvoja elektroničkih medija te povezanih pravno-regulativnih pitanja u narednom razdoblju, o aktivnostima u domeni medijske pismenosti, s naglaskom na zaštitu maloljetnika u elektroničkim medijima.

Jedna od tema koja je od velikog interesa za audiovizualnu industriju jest i panel koji bi trebao odgovoriti na pitanje treba li mijenjati Zakon o elektroničkim medijima.

I ove godine ćemo sudionicima panela omogućiti da iznesu svoje stručno mišljenje o temama koje su od važnosti za daljnji razvoj i regulaciju medijskog tržišta u Hrvatskoj. Više od tristo prijavljenih sudionika svjedoči o velikom interesu za predložene teme. Veselimo se doprinosu raspravama i iznošenju jasnih stavova koji su nam neophodni kako bi jasno definirali položaj elektroničkih medija i njihove potrebe u sve složenijem medijsko-tehnološkom okruženju“, izjavila je Mirjana Rakić, ravnateljica Agencije za elektroničke medije.

U Opatiji će Agencija za elektroničke medije predstaviti brošuru Preporuke za zaštitu djece i sigurno korištenje elektroničkih medija te istraživanje o navikama gledanja televizije djece i mladih. Predstavit će se i ekonomska analiza radijskog tržišta, a bit će riječi o HRT pristojbi i drugoj digitalnoj dividendi.

Dolazak na 9. Dane elektroničkih medija najavila je i ministrica kulture, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske koja će se okupljenima obratiti putem video linka.

Radio postaja Novska primiti će nagradu HURIN-a "Zlatni miš" za najbolju Internet stranicu, koju su ove godine još osvojili Radio "Banovina" i Radio "Val" Korčula. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right