Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Zdrav duh uz promociju rekreacije i trčanja

28 Svi 2018
8906 puta

Vježbanje doprinosi zdravlju i tjelesnoj formi, a kako bi promovirali i sportsku rekreaciju u gradu i upoznali građane čime se bave te „Danima otvorenih vrata“, Atletski klub “NoGa” i Udruga športske rekreacije “Nora” Novska, obilježili su Svjetski dan sporta.
Udruga športske rekreacije “Nora” Novska djeluje sedam godina, promovirajući sportsku rekreaciju u različitim prigodama. Članice kluba vježbaju dva puta na jedan, utorkom i četvrtkom u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska ili na otvorenom, a kako je kazala Marija Bilman, predsjednica, programi su sadržajni. Uz pilates, yogu, aerobik, korektivnu gimnastiku i druge oblike, tjedno imaju oko pet sati vježbi i treninga s Josipom Bjondom Šepović, stručnom trenericom.
Sportskim aktivnostima Atletski klub “NoGa” rad su oplemenili i organizacijom humanitarne utrke “SVE za NJU“, a njihova škola trčanja svaki put ima sve više polaznika.
Među prepoznate sportske događaje u gradu ubrajamo i hvale vrijednu manifestaciju atletske utrke “NovskaRUN”, koju su četiri puta uspješno organizirali okupivši na utrkama stotine sudionika i trkača iz hrvatskih atletskih klubova.
Ponosni smo što smo nedavno dobili i sredstva za naš projekt “Centar za mlade Novska“. Ugovor za projekt za koji smo dobili 1,2 milijuna kuna iz sredstava EU fonda, u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prošli tjedan potpisao je Filip Mičević, predsjednik AK “NoGa”. Kroz projekt koji je namijenjen edukaciji u sportu zaposliti će se troje mladih u trajanju na 18 mjeseci – kazala je Kaća Piletić, članica kluba.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right