Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Godišnja izborna skupština ŠRD "Karas" Novska

05 Velj 2018
2988 puta

U nedjelju 4. veljače Športsko ribolovno društvo „Karas“ održalo je svoju godišnju ujedno i izbornu skupštinu u maloj sali Doma u Bročicama. Na skupštini je izneseno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2017. godinu koje je podnio predsjednik društva Boris Horvat, a ujedno je donešen i plan rada za 2018. godinu.
Naglašeno je da članovi društva održavaju sve ribolovne vode na području grada Novske, poribljavaju vode, održavaju obale, bave se ekologijom. Priređuju i ribolovna natjecanja na jezeru Bajer u Bročicama, o kojemu posebno skrbe i koje je u njihovom vlasništvu.


Prisutni su i problemi, a kao jedan od većih navedeno je neodrživo stanje zaštite okoliša uz samo jezero Bajer, a za koje odgovornim smatra tvrtku “Pelet Grupa d.o.o.” u Bročicama, u neposrednoj blizini jezera. Kao drugi problem je navedena suradnja s susjednim ŠRD "Jez" Jasenovac, odnosno izostanak dogovora o reciprocitetu izlazaka ribiča na ribolovne vode oba društva, tako da članovi "Karasa" još uvijek ne mogu svoje aktivnosti provoditi na rijeci Savi.


Kako je skupština bila i izborna, izabrano je čelništvo društva za slijedeće četiri godine. Dužnost predsjednika u četvrtom mandatu obnašat će Boris Horvat, dopredsjednik je Siniša Poturica, tajnik Elvis Kalcina, a u Izvršni odbor izabrani su Hrvoje Crnojević, Blaž Ivanda, Zdenko Vidaković i Zlatan Klarić.


Skupštini su nazočili predstavnici susjednih sportskih ribolovnih društava, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Novske i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije prof.  Josip Šimunović i zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right