Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Aktivnosti PD "Zmajevac"

19 Ruj 2017
238 puta

Vrijedni članovi PD "Zmajevac" dolaskom jeseni pojačavaju aktivnosti. Nakon što je najavljen obilazak planinarske staze VRA Bljesak 14. listopada, a povodom obilježavanja Dana Grada, uslijedila je i najava otvorenja i početka Opće planinarske škole „Novska 2017.“
Opća planinarska škola započinje u srijedu, 4. listopada u 17 sati u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska. Značaj ovog događaja je u tome što se ovaj vid edukacije novljanskih planinara provodi prvi put nakon 66 godina od osnutka prvog planinarskog društva u Novskoj.
Škola će se provoditi tijekom slijedeća 3 mjeseca, do 20. prosinca, a u školu je upisano ukupno 33 planinara (26 članova PD "Zmajevac" Novska i 7 članova PD "Psunj" Pakrac). Nakon otvorenja škole i obraćanja gostiju, uvodno predavanje održati će Alan Čaplar iz HPS-a, autor brojnih knjiga i publikacija na temu planinarstva i glavni urednik časopisa Hrvatski planinar.
Osim toga, ove subote, 16. rujna upriličili su i jednu radnu akciju. Naime, kako bi što više ljudi privukli na boravak u prirodi i zainteresirali djecu za planinarstvo, pri odmorištu Pujić i kraj mosta na Lukama (koji su isto sagradili plannari u zimu 2015. godine), izgrađena su ložišta s namjerom zaštite prirode, budući da je primjećeno da se vatra na tim lokacijama ložila na zemlji. Novljanski planinari ističu da su ložišta sagrađena za sve ljubitelje prirode, i ujedno zamoljavaju da se uvijek sve počisti prije odlaska. Da ložišta budu na zadovoljstvo svim ljubiteljima prirode pobrinili su se
Dragan Mažar,Dražen Herceg, Sandro Šoronda, Dubravko Badalić i predsjednica Melita Mihalić

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right