Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

NK "Slavonija" Brestača obilježava 40. obljetnicu

02 Lip 2017
398 puta

Nogometni klub "Slavonija" iz Brestače tijekom 2017. godine obilježavat će prigodnim događanjima 40. obljetnicu postojanja ove vrijedne sportske udruge. Takva je prigoda bila i održavanje nogometne utakmice veterana i seniorske momčadi kluba, koja je održana u nedjelju, 28. svibnja. Prije utakmice položeni su vijenci na mjesnom groblju svim umrlim i poginulim članovima kluba, a njih je zaista mnogo.
Kako ističe dugogodišnji djelatnik i predsjednik NK "Slavonije" Drago Kaurinović, zajednički su se prisjetili i svih onih članova kluba koji su poginuli u prometu i umrli od teških bolesti, a to su Stipo Matekalo, Zdravko Stublija, Stjepan Karlović, Zdenko Gobac, Dane Tomašić, Davor Mehmedović, Franjo Begić, Stjepan Artić, Vinko Petranović, Ivica Popovački, Vlado Radočaj, Vinko Galko, Željko Crnković, Stjepan Pejić, Boris Vidaković, Boro Egredžija, Anke Karlović, Josip Kasunić i Drago Iličić.
Nogometni klub "Slavonija" osnovan je 14. veljače 1977. godine a osnivač kluba i prvi predsjednik bio je Antun Ćutić. Sve do Domovinskog rata klub se s manje ili više uspjeha natječe u tadašnjoj Općinskoj ligi Novska, a bilježe i jedno osvajanje naslova prvaka. Tijekom Domovinskog rata svi članovi kluba pripadnici su Hrvatske vojske, a život na oltar Domovine dali su Drago Franković, Josip Kozić, Darko Gudac, Siniša Coha, Milan Đama, Zdravko Grubišić, Luka Gračaković, Ivica Rebrović, Miroslav Jelinek i Drago Rukavina.
Godine 2007. Nogometni klub „Slavonija“ Brestača 16. i 17. lipnja organizirao je 1. Memorijalni turnir u čast poginulih i umrlih hrvatskih branitelja, te proslavu 30. godišnjice aktivnog djelovanja NK „Slavonija“. Na prvom turniru, koji se održava se do danas, sudjelovale su ekipe NK „Nafta“ Kozarice, NK „Sloga Maris“ Jazavica-Roždanik, NK „Croatia“ Stara Subocka i domaćin.
U ovogodišnjem netom završenom natjecanju u 3. Županijskoj nogometnoj ligi – skupina Novska, Nogometni klub "Slavonija" osvaja 4. mjesto s osvojena 22 boda, s 7 pobjeda, 6 poraza i jednom neodlučenom utakmicom, te pozitivnom gol-razlikom (43-38).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ads1 top right