Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima pod "Saznaj više". Klikom na 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.

Edukativno predavanje o borbi protiv raka vrata maternice

27 Sij 2018
10638 puta

U ogranizaciji Ženske inicijative HNS-a Novska u četvrtak, 25. siječnja održano je edukativno predavanje povodom Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska.
Edukativno predavanje su održale Ivana Popek,dr. med. i Sarafina Pavičić, primalja.
Važnost edukacije je poticanje žena na redovne ginekološke preglede, cijepljenje protiv HPV prije ulaska u spolni život naglasila je dr. Popek.
Sarafina Pavičić, primalja i zdravstveni radnik u Novskoj pri ginekološkoj ambulanti koja je svoj cijeli dosadašnji dugogodišnji rad provela u Novskoj, poznata svim pacijenticama imenom "Sarajka" nije samo primalja, nego često prijateljica, tješiteljica, ali i "veliko zvono za uzbunu" kada se obave papa pregledi, stignu nalazi i ona nazove na kućni broj svoju pacijenticu, zbog toga uglavnom sve pacijentice poslije pregleda odlaze od nje s riječima "molim Vas Sarajka, ne zovite me".
U zadnje vrijeme je jako puno oboljelih od karcinoma svih vrsta ginekološkog područja i zato primalja Sarajka moli sve žene da obavezno dolaze na ginekološke preglede bar jednom u tri godine.
Na edukativnom predavanju uglavnom su bile nazočne žene koje redovito obavljaju ginekološke preglede i vode brigu o svome zdravlju.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ads1 top right